don’t fear sounds

dat was tijdens de CVT opleiding een echte eye-opener voor mij als klassiek geschoolde sopraan met een rijk gevulde concertpraktijk in binnen- en buitenland, waarin geestelijke muziek, opera, operette en lied een dagelijkse bezigheid is. Een klassieke zangcarrière betekent voor mij een leven vol met zingen. Ik combineerde dat met een goedlopende lespraktijk. Uitstapjes in de lichte(re) muziek maakte ik wel eens, maar ik voelde daarin snel mijn grenzen omdat het vaak veel te klassiek klonk.

Om me hierin verder te ontwikkelen en ik bovendien zin had om me in een nieuwe(re) zangmethode te verdiepen, volgde ik een CVT introductie cursus in Dld en dat beviel me zo goed dat ik besloot om mezelf aan te melden bij het CVI in Kopenhagen. Een grote en avontuurlijke stap na al die jaren klassiek. Dat is een ding wat zeker was.

3 jaar lang wist ik natuurlijk dat ik alle effecten aan het eind van de opleiding moest kunnen “produceren”, en 3 jaar lang dacht ik:”dat komt wel een keertje…” Zweette bij de gedachte alleen al en ik kon alleen maar denken:”als mijn stem maar niet kapotgaat”😅🙈

Uiteindelijk was het 3 jaar later en guess what…? Deze klassieke sopraan kan alle effecten produceren, van ‘s ochtends 9 uur tot ‘s avonds 11 uur 😄 en voor mijzelf ben ik het levende bewijs geworden van de visie: don’t fear sounds, en I love it en mijn stem is niet kapot gegaan🙌🏻🎶

Mijn activiteiten:

Lesplaatsen

Nijmegen | Online | Workshops en zangvakanties in binnen- en buitenland

Jaar van afstuderen

2020

Specialiteiten

* CVT zangtechniek, belcanto en andere klassieke zangmethodes
* (mentale) coaching, trouble-shooting, voorbereiding optredens en audities
* interpretatie
* borststem ontwikkeling bij vrouwenstemmen

Lesaanbod

* zangles, privé, duo, kleine groepjes
* thema workshops: yoga en de zingende adem, hoge tonen, support en nog veel meer!
* coaching koren en ensembles
* zangvakanties in binnen- en buitenland