Prijzen en lessen boeken

 • Hier is een link waar je heel makkelijk jouw eerste les kan inboeken: BOEK!

Privélessen:

 • 75 euro ex 21% BTW per uur voor vocalisten boven de 21 jaar
 • 75 euro inc 21% BTW per uur voor vocalisten onder de 21 jaar
 • Ik geef regelmatig groepsworkshops CVT aan beginners, gevorderden en professionals
 • Daarnaast heb ik een speciale Teacher Training ontwikkeld voor vocal coaches die zich willen verdiepen in CVT en hun CVT tools willen uitbreiden

Coaching

“Sinds tien jaar geef ik les aan de Rockacademie in Tilburg, en op de één of andere manier kloppen er steeds meer mensen aan voor les bij mij thuis. Dat zijn zonder uitzondering inspirerende mensen, daar heb ik plezier in en dus ga ik uitbreiden! Ik werk vanuit mijn prachtige studio aan het water in Amsterdam-West. Ik heb zelf als vocalist regelmatig gestruggled met zangtechniek, en vanuit daar is mijn overtuiging ontstaan dat techniek dient om je artistiek op authentieke wijze uit te drukken. Ik weet veel van de stem, ben ervaringsexpert, sta vaak op de planken en kan mensen efficiënt tools meegeven. Belangrijk vind ik dat er plezier is in het zingen en in de ontdekkingstocht die dat mee zich meebrengt. We kunnen werken aan techniek, maar zeker ook aan interpretatie, songwriting, mentale focus, improvisatie en auditie coaching. Beginners, semi-professionals, professionals, alle ‘levels’ zijn welkom. Als je als professional een keer een second opinion wilt hebben qua technische tools, ben je ook welkom. Lessen zijn flexibel in te plannen, de meeste mensen nemen gemiddeld één keer per twee weken zangles, maar de frequentie kan ook hoger of lager. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!”

Opleidingen en werkplekken

 • Diploma Jazz Vocals Codarts 2007
 • Master of Music diploma Jazz & Pop Vocals Fontys Conservatorium 2015
 • Diploma Complete Vocal Technique 2015, update in 2017 en 2020
 • 2011-heden: docent vocals aan de Rockacademie Tilburg, onderzoeksbegeleider en bandcoach
 • Regelmatig te gast bij Lucia Marthas, Codarts en Haarlems Conservatorium
 • Verder ben ik geïnteresseerd in alles dat met spiritualiteit te maken heeft, met het menselijk brein en hart en ondernemerschap

Over Margriet Sjoerdsma (1983)

Margriet Sjoerdsma is een veelzijdige vocaliste, componiste én vocal coach. Afgestudeerd aan de jazzafdeling van Codarts, maar voornamelijk in de theaters en popzalen op de bühne te vinden. De afgelopen jaren veroverde Margriet Nederland met haar theaterprogramma A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan 80 keer speelde ze o.a. met de broer van Eva Cassidy dit project in uitverkochte zalen. Ze was te horen in tv programma Vrije Geluiden, Kunststof TV en zong op podia als het North Sea Jazz Festival, Bimhuis, Tivoli Vredenburg en het Concertgebouw. Verder tourde ze ook in verschillende bezettingen door landen als Duitsland, Bulgarije, Kroatië, Indonesië, Taiwan en Thailand. Sjoerdsma staat ook bekend als ODELION, de artiestennaam voor haar zelfgeschreven Engelse songs. Sjoerdsma tourde in 2016 door Nederland met haar programma Songs from Odelion, waarmee ze 30 concerten gaf in de Nederlandse theaters. In 2017 nam ze de gelijknamige cd op, die in 2019 uit kwam olv producer Tobias Fröberg (Ane Brun). De pers was unaniem lovend. OOR: ‘ODELION is een nieuwe Nederlandse parel die ontdekt moet worden’. In 2020 presenteerde ze haar ODELION ORCHESTRA cd uit op ZenneZ Records.  Inmiddels heeft ze 7 cd’s uitgebracht. 

Naast haar eigen muziek vindt Margriet het een welkome uitdaging om nieuwe projecten te starten en samen te werken met andere musici. Zo was ze reeds te gast bij het Rembrandt Frerichs trio, Dutch Swing College Band, Marzio Scholten en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Ook tourt ze intensief met pianist Egbert Derix. Haar meest recente project is een samenwerking met componist/pianist Martin Fondse, met haar nieuwe theaterprogramma This Is (not) The End, waarmee ze eind 2021 de theaters ingaat. Verder werkt ze samen met Dansgroep de Stilte in seizoen 2021-2022 en schrijft ze regelmatig in opdracht voor derden. Margriet heeft haar Master of Music diploma op zak en heeft de Complete Vocal Technique opleiding in Kopenhagen in 2015 afgerond. Ze is geautoriseerd CVT docente en haar masterscriptie ging over de verschillen en overeenkomsten tussen Estelle Voice Training System en Conplete Vocal Technique. Ze is een vocale nerd en schoolt regelmatig bij bij grootheden als Gillyanne Kayes. Verder geeft ze al tien jaar les aan de studenten van de Rockacademie, alwaar ze ook aan onderzoeksbegeleiding en band coaching doet.